- Zaterdag 15 september Photo Breda

- Zondag 7 oktober     Verbeke Foundation, Kemzeke

- Zaterdag 17 november   De Pont Museum, Anne & Patrick Poirier

 

 
  • Zaterdag 15 septemberrt
    Photo Breda

In Breda vindt de 8e editie van Breda Photo plaats op het grote plein achter het Chasse Theater, waarbij het plein is veranderd in een groot openlucht paviljoen ‘the Infinity Path’ dat door het architectenbureau MRVDV (onder andere bekend van de Markthal in Rotterdam) is ontworpen. Een zigzaggend pad van ruim 500 meter lang en op sommige plekken 6 meter hoog. Een unieke ervaring voor de bezoekers.
Breda Photo toont the State of Art van de hedendaagse fotografie aan de hand van een internationaal relevant thema. Voor 2018 is dit de titel ‘To Infinity and Beyond’. De vraag hierbij is wat de impact is van de alsmaar voortrazende wetenschap, brengt die louter vooruitgang? Of openen we een doos van Pandora? Een groot aantal top fotografen uit binnen- en buitenland tonen de kansen en dilemma's rond dit thema. Zij nemen de ruimte om te laten zien wat zich voor onze ogen afspeelt, maar durven ook een voorzichtige voorspelling te doen over wat ons te wachten staat. Voor info over de exposerende fotografen zie: www.bredaphoto.nl

Datum en tijd: zaterdag 15 september. De rondleiding start om 14.00 uur, een kwartier voor aanvang aanwezig zijn
Waar: Startpunt is Breda Botanique (voormalig Breda's Museum), Parade 12, 4811 DZ Breda
Vervoer: op eigen gelegenheid
Kosten: € 10,- per persoon (graag met gepast geld betalen), maximaal 15 deelnemers
Aanmelden: voor 26 augustus, bij adlylamers@hotmail.com of 06 - 46 500 360

 

  • Zondag 7 oktober
    Verbeke Foundation, Kemzeka

Kunstkring De Opening bestaat dit jaar 25 jaar en dat gaan we vieren met een bijzondere activiteit en dat is de Verbeke Foundation in België. Twee jaar geleden waren we daar met een groot aantal leden te gast en het was een feest om daar te zijn. Binnen prachtige expositieruimten, buiten mooie beelden in een weelderige tuin en niet te vergeten het enorme restaurant. En om het nog feestelijker te maken gaan we met de bus!!

Missie en visie
‘Onze tentoonstellingen willen geen oase zijn. Onze presentatie is onaf, in beweging, ongepolijst, contradictorisch, slordig, complex, onharmonieus, levend en onmonumentaal, zoals de wereld buiten de museummuren.’ (Geert en Carla Verbeke)

De Verbeke Foundation is een private kunstsite die geopend werd op 1 juni 2007 door kunstverzamelaars Geert Verbeke en Carla Verbeke-Lens. Cultuur, natuur en ecologie komen er samen. De ruimte herbergt een indrukwekkende verzameling van moderne en hedendaagse kunst en biedt als kunstenvrijplaats ook kansen aan jonge kunstenaars. Met zijn 12 hectare natuurgebied en zijn 20.000 m² overdekte ruimten is de Verbeke Foundation één van de grootste privé-initiatieven voor heden-daagse kunst in Europa. De loodsen van het vroegere transportbedrijf van Geert Verbeke werden omgebouwd tot unieke expositieruimtes. Eén van de gebouwen werd ingericht om de uitzonderlijke verzameling collages en assemblages tentoon te stellen.
De Verbeke Foundation is in een aanhoudend groeiproces. Kunstenaars kunnen er in residentie verblijven en grotere en kleinere tentoonstellingen wisselen.

Datum en tijd: zondag 7 oktober om 10.45 uur verzamelen vóór De Pont daar staat de bus. Vertrek om 11.00 uur. Je fiets kun je aan de beugels bij De Pont zetten en auto's op het Mr J.H. De Pontplein
Kosten: de bus én de rondleidingen worden betaald door de Opening, de entree is met groeps korting € 10,-
Aanmelden: vóór 7 september bij
ansbeerdans@ gmail.com
of 013 - 54 58 221
Info: We zijn ruim op tijd in Kemzeke om in het restaurant koffie of wat dan ook te nuttigen.
De rondleiding start om 13.30 uur

 

  • Zaterdag 17 november
    De Pont Museum, Anne & Patrick Poirier, EXOTICA

Na de Brabantse en Belgische uitstappen weer een thuiswedstijd, een rondleiding in het De Pont Museum.
Anne en Patrick Poirier zijn een Frans kunstenaarsduo, concep-tuele kunstenaars en beeldhouwers. In hun werk zijn zij gericht op het vastleggen en bewaren van het culturele verleden tegen het vergeten. Zij uit Marseille, hij uit Nantes troffen elkaar tijdens hun opleiding in Parijs. Foto’s uit de tweede wereldoorlog vormden een inspiratiebron. Zij bezochten vele ruïnes wereld-wijd. Dagelijks worden we via de media door allerlei beelden van destructie getoond, het is een deel van ons bestaan geworden. Ik ben benieuwd of deze tentoonstelling een toegevoegde waarde zal hebben.

Datum en tijd: zaterdag 17 november, vanaf 11.00 uur verzamelen in het café van het museum.
De rondleiding begint om 11.15 uur
Kosten: afhankelijk van het aantal deelnemers ten hoogste € 5,- voor de rondleiding.
Entree museum gratis voor Museumjaarkaart
Aanmelden: tot 10 november bij Marij Schoonen, marijschoonen@hetnet.nl