- Woensdag 8 mei   Erwin Olaf in Gemeente Museum Den Haag

- Zondag 7 juli Delirious, Lustwarande in park Oude Warande Tilburg

 

 
  • Woensdag 8 mei
    Erwin Olaf in Gemeente Museum Den Haag

“Wat ik het liefst wil laten zien, is een perfecte wereld met een barst erin. Ik wil het beeld verleidelijk genoeg maken om mensen mijn verhalen in te trekken, en dan een klap uitdelen.” Erwin Olaf.
Gemeentemuseum Den Haag en Fotomuseum Den Haag brengen met een dubbeltentoonstelling een eerbetoon aan een van Nederlands beroemdste fotografen: Erwin Olaf (1959). De fotograaf, die afgelopen jaar nog veel lof oogstte met zijn portretten van de koninklijke familie, wordt dit jaar zestig. Een goed moment voor een groots overzicht.
Het Fotomuseum zoomt in op Olafs liefde voor het ambacht en de transitie die hij doormaakte van analoog werkende fotojournalist naar digitale beeldmaker en verhalenverteller.
Bovendien brengt hij hier zo’n twintig foto’s bijeen van fotografen die een inspiratiebron voor hem vormden. Het Gemeentemuseum toont het vrije werk van Olaf vanaf het jaar 2000 tot aan zijn nieuwste series, waaronder de serie die hij maakte in Shanghai én zijn meest recente, nog niet eerder getoonde Sarah Lucas (GB) serie Palm Springs. Hier toont Olaf zijn fotografie als installaties, in combinatie met film, geluid en sculptuur.

Datum en tijd: woensdag 8 mei, om 12.00 uur verzamelen in de hal, rondleiding om 12.30 uur
Adres: Stadhouderslaan 41, 2517 HV, Den Haag
Vervoer: vanaf het Centraal Station vertrekken buslijn 24 en tram 16 naar het museum
Kosten: de rondleiding kost € 90,- bij maximaal 20 personen
Aanmelden: bij ansbeerdans@gmail.com of 013 – 54 58 221

 

  • Zondag 7 juli
    Delirious, Lustwarande in park Oude Warande Tilburg

In 2019 jubileert stichting Fundament met de tentoonstelling Delirious in het park de Oude Warande in Tilburg. Het is de 10e Lustwarande expositie in het park en ook het paviljoen Grotto, dat door de kunstenaar Callum Morton is ontworpen, bestaat 10 jaar.
De tentoonstelling biedt een overzicht van recente ontwik-kelingen en focust op materialiteit, de huid van de hedendaagse sculptuur. Er is nieuw werk te zien van 26 kunstenaars uit diverse landen waaronder onder andere Sarah Lucas (UK), Isabelle Andriessen (NL), Steve Clayton (UK), Claudia Comte (CH) en Camille Henrot (FR). Teveel om allemaal op te noemen maar het geeft een indruk van de internationale opzet van de tentoonstelling.
Bij het maken van dit bulletin was op de site van Fundament nog niet zoveel meer informatie te vinden. De tentoonstelling opent op 15 juni en ik denk dat er voor die tijd in de plaatselijke en landelijke pers wel meer over te lezen zal zijn. Gezien de voorgaande tentoonstellingen in de Oude Warande lijkt mij een bezoek aan deze grote tentoonstelling wel de moeite waard.

Datum en tijd: zondag 7 juli. Start rondleiding 14.00 uur, 15 minuten voor aanvang aanwezig zijn. Maximaal 15 deelnemers per groep
Plaats: park De Oude Warande, Bredaseweg 441, Tilburg. Verzamelen bij de kassa bij de ingang
van het park (komend vanuit Tilburg rijdend op de Bredaseweg vlak voor Auberge du
Bonheur rechts afslaan naar de Warandelaan. Aan de linkerkant is dan snel een
parkeerterrein)
Kosten: € 10,- p.p.
Aanmelden: tot 20 juni bij Adly Lamers, e-mail adlylamers@hotmail.com of tel 06 46 500 360