- Zondag 18 maart Noordbrabants Museum Den Bosch, A Chinese
                                Journey

- Zondag 6 mei     Kunsthal Rotterdam, Circus Europa

- Zondag 17 juni   Museum Jan Cunen Oss, We are Food

 

 
  • Zondag 18 maart
    Noordbrabants Museum Den Bosch, A Chinese Journey

The Sigg Collection 17 maart t/m 8 juli
A Chinese Journey laat de veelzijdige Chinese kunstproductie van de afgelopen tien jaar zien en belicht Chinese kunstenaars met een hernieuwde interesse voor de eigen tradities en spiritualiteit en kunstenaars die op het hedendaagse China en op de politiek-maatschappelijke problemen reflecteren. De tentoonstelling biedt een exotische mix van schilderijen, tekeningen, foto’s, sculpturen en video-installaties. Verspreid over vijf zalen van het museum worden kunstwerken van 30 kunstenaars uit de collectie van Uli Sigg getoond, waaronder Zhao Bandi, Feng Mengbo en de wereldberoemde Ai Weiwei.
Over Uli Sigg
Uli Sigg (1946), Zwitsers zakenman, diplomaat en kunst-verzamelaar, sluit eind jaren 70 het eerste handelsverdrag tussen een westers bedrijf en de Chinese overheid. Daarna is hij van 1995 tot 1998 de Zwitserse ambas-sadeur in China, Noord-Korea en Mongolië. Om het land en de cultuur beter te leren kennen zoekt Uli Sigg contact met Chinese kunstenaars en merkt dat nog niemand Chinese kunst verzamelt. Hij besluit dit zelf te gaan doen. Inmiddels staat de Sigg Collectie wereldwijd bekend als de beste en grootste verzameling op het gebied van de hedendaagse Chinese kunst van 1970 tot heden. Uli Sigg stelde Het Noordbrabants Museum in de gelegenheid een ruime selectie te maken en te tonen.

Datum en tijd: zondag 18 maart, rondleiding start om 14.00 uur, verzamelen om 13.30 in het restaurant
Adres: Het Noordbrabants Museum, Verwersstraat 41, ’s-Hertogenbosch
Vervoer: op eigen gelegenheid
Kosten: afhankelijk van het aantal deelnemers, kosten rondleiding € 65,-, maximaal 15 personen. De kosten per deelnemer hangen dus af van het aantal deelnemers
Aanmelden: voor 10 maart bij ansbeerdans@gmail.com of
013 - 54 58 221

 

  • Zondag 6 mei
    Kunsthal Rotterdam, Circus Europa

Een expositie van werk van de Deense kunstenaar Michael Kvium
In deze tentoonstelling van schilderijen, films en sculpturen beeldt Kvium een wereld van enter-tainment uit waarin zelfs serieus nieuws gekenmerkt wordt door drama en sensatie. Hij reflecteert op blindheid en gebrek aan actie met betrekking tot zaken als nep-nieuws, vluchtelingencrisis, klimaat etc. Hij gebruikt daarvoor beelden van tragikomische circusartiesten met domme en ziekelijke trucs.
Kviums drijfveer om te schilderen is als een protest tegen zijn eigen toenemende hulpeloosheid over de teloorgang van waardigheid en het menselijke falen om de huidige wereldproblematiek aan te pakken. Met scherpe ironie en grove humor legt hij de absurditeiten in onze samenleving bloot.

Datum en tijd: zondag 6 mei, aanvang rondleiding 12.00 uur
Kosten: de kosten van een rondleiding bedragen € 70,- voor maximaal 20 personen. De kosten per deelnemer hangen dus af van het aantal deelnemers.
Aanmelden: vóór 26 april bij Marius de Jong, mariusdejong@hotmail.com of
06 - 53 79 32 50

 

  • Zondag 17 juni
    Museum Jan Cunen Oss - We are Food

Over de kunst van voedsel
Deze tentoonstelling met werken van Nederlandse en buitenlandse kunstenaars is verrassend, ontregelend en prikkelend. Soms bloedserieus, dan weer relativerend.
Zonder voedsel kan niemand leven. Maar hoe vaak staan we stil bij wat we iedere dag eten? Met de tentoonstelling We are Food wil Museum Jan Cunen zijn bezoekers op een nieuwe en ongewone manier naar voedsel laten kijken. Een ruime selectie van kunstwerken, schilderijen, foto's, beelden, installaties, videokunst en design maken de kijker op een originele wijze bewust van onze weliswaar dagelijkse maar toch ook gecompliceerde omgang met voedsel. Wat zegt voedsel over onszelf? Voedsel zegt letterlijk en figuurlijk iets over je smaak, maar ook over je leefstijl.

Datum en tijd: zondag 17 juni, aanvang rondleiding 14.00 uur. Vooraf verzamelen bij de ingang van het museum vanaf 13.30 uur
Adres: Museum Jan Cunen, Molenstraat 65, 5341 GC Oss. Bereikbaarheid: 200 meter van NS station Oss. Rondom het museum zijn diverse betaalde parkeerplaatsen
Vervoer: op eigen gelegenheid
Kosten: de rondleiding van 1,5 uur kost 65 euro voor maximaal 20 personen. De kosten per deelnemer hangen dus af van het aantal deelnemers. Graag gepast geld meenemen
Aanmelden: voor 23 mei bij Adly Lamers, adlylamers@hotmail.com of 06 46 50 03 60