- Zondag 26 november The Making of Modern Art, Van Abbenmuseum

- Zaterdag 13 januari Nieuwjaarsborrel, bezoek aan Park - Henk Visch

- Woensdag 14 februari Stille Dialoog - Würth Kunstlocatie, Den Bosch

 

 
  • Zondag 26 november
    The Making of Modern Art, Van Abbenmuseum

De tentoonstelling The Making of Modern Art is een onderdeel van een serie tentoonstellingen en projecten met de eigen collectie, die het Van Abbe in samenwerking met het Museum of American Art heeft ontwikkeld. De presentatie integreert moderne meesterwerken uit de van Abbe collectie, zoals Mondriaan, Picasso, Sol LeWitt, Kandinsky en Leger in een experimentele 'making of' van de klassieke canon van moderne kunst. In een serie bijzondere stijlkamers laat de tentoonstelling zien welke rol musea, uitzonderlijke verzamelaars en invloedrijke tentoonstellingen hebben gespeeld bij de formatie van de moderne canon. De tentoonstelling maakt duidelijk op welke manier moderne kunst onderdeel is van de bredere moderne wereld met haar technologische vooruitgang, maar ook met haar duistere koloniale kanten. De acht zalen zijn ingericht als verschillende stijlkamers waarin een setting uit een bepaalde tijd of van een bepaalde locatie is nagebouwd. Hierdoor krijgen de bezoekers steeds een ander perspectief waarmee de logica en het ontstaan van het verhaal van de moderne kunst duidelijk wordt gemaakt.

Datum en tijd: zondag 26 nov, rondleiding start om 13.30. Verzamelen bij de kassa bij de ingang
Adres: Van Abbemuseum, Eindhoven, Bilderdijklaan 10, Eindhoven
Vervoer: op eigen gelegenheid
Kosten: afhankelijk van aantal deelnemers, de rondleiding kost € 80 ,- voor maximaal 20
personen. Museumkaart geldig voor entree
Aanmelden: voor 12 november, bij Adly Lamers, adlylamers@hotmail.com,
tel 06 – 46 50 03 6

 

  • zaterdag 13 januari
    Nieuwjaarsborrel, bezoek aan Park - Henk Visch

En dan is het weer januari, de maand van de nieuwjaarsborrels. Kunstkring De Opening heeft inmiddels een traditie opgebouwd, altijd druk en enthousiast bezocht, een gratis boeiend programma in combinatie met de onvolprezen hapjes en drank! Dit jaar zijn we wederom te gast bij Park en blijven daar ook voor de expositie: Onder Soorten
Drie generaties kunstenaars Nico Molenkamp (Enschede, 1920 – Tilburg, 1998), Henk Visch (Eindhoven, 1950) en Eva Räder (Ochsenhausen DE, 1978) bezien Sapiens op lichtvoetige wijze. Ze plaatsen hem in relatie tot andere of meer dierlijke soortgenoten. Vorig jaar pakte we uit met een lezing door Ko van Dun, nu hebben we niemand minder dan Henk Visch uitgenodigd om te komen vertellen over onder andere het tentoongestelde werk. Dit belooft een bijzondere middag te worden.

Datum en tijd: zaterdag 13 januari om 15.00 uur
Adres: Het Noordbrabants Museum, Verwersstraat 41, ’s-Hertogenbosch
Meer info:

www.henkvisch.nl

Kosten: gratis! Voor introducees € 5,-
Aanmelden: vóór 7 januari, in verband met het inslaan van drank en spijzen, bij Ans,
013 - 54 58 221 of ansbeerdans@gmail.com

 

  • Woensdag 14 februari
    Stille Dialoog - Würth Kunstlocatie ‘s-Hertogenbosch

Kunstkring de Opening heeft een rondleiding gereserveerd bij Würth Kunstlocatie in Den Bosch op het bedrijvenpark De Brand. We zijn daar al vaker geweest. Het thema van de expositie is het stilleven in de kunst door de eeuwen heen. Vandaar de titel ‘Stille Dialoog’. Het stilleven heeft door de eeuwen heen een ware transformatie doorgemaakt. Als u daarbij alleen denkt aan vazen met bloemen, zult u worden verrast! We hoeven bij dit genre niet alleen te denken aan prachtige schilderijen met vazen en bloemen, maar bijvoorbeeld ook aan sculpturen, waarbij de kunstenaar zijn persoonlijke mening in het kunstwerk heeft gelegd.
Er zullen kunstwerken te zien zijn van o.a. Buffet, Christo, Jacobsen, Lüpertz en vele anderen.

Datum en tijd: woensdag 14 februari, aanvang rondleiding 14.00 uur. Vooraf verzamelen vanaf 13.30 uur in de kantine
Adres: Het Sterrenbeeld 35, 5215 MK,
’s-Hertogenbosch
Vervoer: op eigen gelegenheid
Kosten: de rondleiding bedraagt € 45,-. De werkelijke kosten per deelnemer hangen dus af
van het aantal deelnemers
Aanmelden: bij Marius de Jong, mariusdejong@hotmail.com of
06 - 53 79 32 50